8 Ocak 2013 Salı

Dün gece başlayan kar yagışı çogu ilimizde hayatı felç etti. Başta İstanbul olmak üzere bir çok ilimizde ilk ve orta dereceli okullarda egitime bir gün ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü  yaptıgı  yazılı açıklamada, bugün ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik), Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, İnebolu), Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Konya, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Sivas, Yozgat, Kırıkkale,Çankırı, Ankara'nın güney ve doğu kesimleri), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Elazığ, Muş, Bingöl, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak), Bolu, Karabük, Düzce ve Siirt çevreleriyle akşam ve gece saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü  kar yagışı nedeniyle vatandaşlarımızın çıg, sis, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları gerektigini açıkladı.

Çocuklarımızıda ben uyarayım havalar soguk kar yagdı diye kendinizi sokaklara atıp hasta olmayın. Tabi çocuklar dinlermi bilemem. Bizim mahalledeki çocuklar şimdi kardan adam yapıyor.Bende camdan hem onları seyrediyor hemde siz degerli okurlarıma yazıyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder